torsdag den 28. maj 2015

Tulipaner af den gamle slags


Så er det årstiden med masser af tulipaner.
Den almindelige Apeldorn har for længst mistet hovedet og de gamle 'uden navn' har taget over. De står der i massevis. De står i lange rækker, de står i store grupper i staudebedet og enkelte titter frem i kanten af buskene.

Ind imellem synes jeg de skal en tur op og deles. Det resulterer bare at jeg ikke får  alle de små løg op og efter et par år står der en ny flok.

I mit barndomshjem havde vi også denne gamle sort 'uden navn' i stort tal. Et af årets højdepunkter var pinsen med kaffe under de blomstrende æbletræer, hvor tulipanerne stod i en tæt ring omkring.

Så da jeg for år tilbage overtog denne gamle have og fandt et par enkelte i studebedet, værnede jeg om dem og har i årenes løb formeret dem op.


Selvfølgelig kan jeg ikke stå for at købe nogle flotte nye sorter, men de holder bare ikke så længe bortset fra Quin of Night, som nok er min ynglings-tulipan.


Dejligt når tulipansæsonen rækker helt fra påskeliljer d til stauderne er vokset til og begynder at folde sig ud.4 kommentarer:

 1. Ja tulipanerne har været flotte i år. Jeg satser mest på Apeldorn, som er trofaste og kommer igen hvert år. Jeg har sat en del Quin of night og som du skriver ser det ud til at de også kommer igen.
  Jeg glæder mig rigtig meget til dine ærteblomster, de står rigtig flot og venter på at blive plantet ud i den nærmeste fremtid.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave

  SvarSlet
 2. Det er en flot perlerække af "gamle" tulipaner. Du har sikkert haft dem oppe og delt dem mange gange.

  SvarSlet
 3. Der går ca. tre år imellem jeg tager dem op og tørrer dem. Men nogle er vokset over af f.eks. hosta eller buske, og så må de klare sig så godt de kan. Dem jeg i sin tid fandt, havde overlevet i et vildtvokset staudebed en snes år.

  SvarSlet
 4. Jeg tror, at det er samme gamle slags, som jeg har i min have. Det er typisk efter en omlægning, nedlægning eller anden voldsom rumsteren i bedene, at jeg får det flotteste flor af tulipaner i nøjagtigt den samme farve, som dine. Lige nu er det i mit sommerhus. Sidste år havde jeg en del løg til overs fra et andet bed, som jeg tog med til sommerhuset, og nu efter Appeldorns tæppefald, er der vildt mange af de flotte pink/rosa eller hvad man nu skal kalde dem.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet