fredag den 1. marts 2013

Kaprifolie - Lonicera periclymenum 'Belgica'

vildt og god for fugle

I min iver rundt med saksen kom jeg også forbi en af mine kaprifolier. Det fik mig til at tænke på hvor dejlig en plante det er.

År tilbage plantede jeg en hel del klematis og et par kaprifolier. De lidt sene klematis blomstre som "vinden blæser" og/eller bliver helt væk. Derimod bliver kaprifolierne bare større ( derfor det med saksen) år for år. Og så er de bladbærende en stor del af året.

Den ene, L. periclymenum, som støtter en gammel elmestub blomstre det meste af sommeren og minder mig om sin eksistens med sin dejlige duft.

L. caprifolium
En af de andre er mere forædlet. Den er for fin på den til at dufte. Til gengæld leverer den en kaskade af orangegule blomster og fylder godt op på stakitet, men er ikke så vild i sin vækst.

Helt sikkert skal jeg have flere kaprifolier. Jeg har en gran, som skal skæres ned. Dens stammer kunne godt blive til stativ for en smuk ny kaprifolie.

Så nu er jeg i fuld gang med at studere emnet kaprifolie. Sådan går det tit. Jeg forelsker mig i en plante og finder så ud af, at den har et hav af artsfæller og så bliver det rigtigt spændende!

Sidste år købte jeg en smuk stedsegrøn slyngplante, L. Henryi 'Copper', som jeg så nu har fundet ud af også er en kaprifolie!!
1 kommentar:

  1. Jeg har kun en kaprifolie, men er også blevet glad for dem. Vi har nogle vilde, duftende kaprifolier tæt på i en skovlysning, og den skal jeg have en stikling af. De skal helst dufte.

    SvarSlet