torsdag den 17. januar 2013

Havedesign - bassin i stramme former

Et havebassin må man have. Det giver en masse at se på hele året - især hvis det er synligt fra siddepladserne ude og inde.

tax som er mørk og blevet for stor
Udformingen er jo meget afhængig af omgivelserne. Mit eget bassin er  romantisk med naturstenskant og padder.
Men det kan også være, at en stram form bedre passer ind i den eksisterende terrasse, som dette bassin, der blev et fornyende indslag i en gammel smuk have, hvor nogle buske var blevet for store og en fornyelsen trængte sig på.

klar til gravning
Den ekstra kasse foran bassinet er til husets frue, som elsker farver og blomster. Her kan der med planter, skiftende året igennem, eksperimenteres med farver og former.

Manden fik også sine ønsker tilgodeset med vandfald og flot aftenbelysning. Desuden har bedet fået nye beplantninger mellem de gamle buskbum, som over et par år skal vænne sig til at have fået mere luft. De skal nok blive ganske pæne.der arbejdes

5 kommentarer:

 1. Jeg tror du har ret i at et havebassin tilføjer haven en særlig dimension.Et bassin står også på min ønskeseddel.Jeg overvejer et spejlbassin i forhaven,som også kunne bruges af fuglene(de fodres der)
  Hilsen
  Lise

  SvarSlet
 2. Dit havebassin ser fint ud.

  Ps du har koder på, det er meget besværligt. På bloggen bloghjælp kan du se, hvordan du fjerner dem.
  Vh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er ikke klar over, hvad det er for nogle koder, du taler om. Når nu min datter om et par dage har født vil jeg få hende til at hjælpe mig med at forbedre min blog med hensyn til evt. lettelser. Tak for henvisningen til "bloghjælp"

   Slet
  2. Koder er nogen man skal skrive for at få lov til at kommentere, de kommer helt automatisk op, når man trykker på udgiv. Det er meget svært at læse de koder, så derfor opgiver mange at lægge en kommentar.
   Held og lykke med det nye barnebarns fødsel :)

   Slet
 3. Vand i haven er en gave! Jeg må dog vente til børnene er blevet lidt ældre, da jeg ellers ikke vil have et roligt øjeblik. Men blanke vandspejl der gengiver omgivelserne er berigende som bar pokker!!!

  Dejlig dag og mange havehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet