torsdag den 24. januar 2013

Kjemsbønner - forårsfornemmelser

Det er i dag at jeg går ud ikke at købe hyacinter, men blå aurikler og røde tulipaner. Det er dagen jeg køber en forårgrøn trøje og får håret klippet. Det er dagen, hvor jeg tænker på mit sidste nye barnebarn ( det femte) der har fået styr på indtagelsen af det livsnødvendige mad fra moders bryst.

Det er også dagen, hvor menuen står på lam og kogte bønner. Kjemsbønner helt præcis. Det er en fantastisk bønne, som smager godt, både frisk fra busk og tørret i en sammenkogt ret. For flere år siden fik jeg en lille håndfuld fra "Frøsamlerne" og har siden opformeret den, givet væk i vid udstrækning og selv spist af den i lange baner. De bønner man ikke når at spise grønne fra busken, plukker man og tørrer. Så er der mad til hele vinteren -  sunde proteiner.
I år vil jeg også lave nogle tidlige buske i drivhuset. - Små tidlige friske grønne bønner er en delikatesse!

1 kommentar:

  1. Det lyder spændende, jeg har ikke hørt om Kjemsbønner før.

    SvarSlet