tirsdag den 1. januar 2013

Calluna vulgaris 'Helena' - Efterårslyng

En ny dag - et nyt år - et ny have sæson i sigte.
En rundtur i haven på en forårlignenede dag. Og der står de så skinnende hvide i lyngbedet bag drivhuset - Calluna vulgaris 'Helena'.  Der er da også nogle af de røde lyngplanter, der stadig står med blomst, men denne hvide farve er smuk her midt i alle jordfarverne og det stedsegrønne. De skal til næste år tættere på huset, så de kan ses fra stuen.
For et par år siden fik jeg  et "flip" med lyng og der blev læst og studeret i "marken". Jeg fik en del indsigt i planteemnet, men der er nu lang vej igen med alle de slægter, arter og ikke mindst sorter. Og hvad kan nu så lige gro ved mig. Så jeg har indkøbt en hel del forskelligt og ser nu, hvad der overlever og hvad der falder bedst i min smag. Og her har jeg fået øjne op for Erica, forårs og sommerlyng som de smukke forårbebuder og robuste plante de er.2 kommentarer:

  1. Jeg har også forskellige forårs- og efterårslyng, ikke alle overlever vinteren, men nogen gør heldigvis, og de er jo fine.

    SvarSlet
  2. De er rigtig smukke dine lyng.Jeg har forgæves prøvet at sætte mig ind i de forskellige lyngålanter,men må konstatere at det er omfattende.
    Men måske skulle jeg købe den du viser her!

    SvarSlet