tirsdag den 26. februar 2013

Stedmoderblomst - viol

Viool Alpenmeer - årets stedmoderblomst. De står i drivhuset på rad og række - et par hundrede planter blev det til ud af et par poser frø.

Det er en af min ynglingsblomster. Den er tidlig. Den blomstre flittigt og længe. Og så er det godt at have rigeligt af dem til bede og krukker. De er ikke så langt fremme endnu, men de skal nok nå det, selvom de for tiden står helt stivfrosne i deres potter.

Jeg har også taget frø fra sidste års planter. Hængt til tørre i drivhuset, havde jeg helt glemt alt om dem ind til, jeg hjemvendt fra ferie, så store flotte planter mellem de ranglede tomatplanter. Den skal jeg lige huske til næste år!

Sidste år stod den på gule stedmoder. De er flotte, men ikke så interessante som de blå. Det er lige som, der gult nok i haven på den tid.

Jeg har ikke i år de store planer for, hvor de skal stå. Nogle kommer dog nok i det nyanlagte studebed med udelukket hvide /lyse stauder. Her vil de være et godt bunddække ind til bedet vokser til. Og så bliver der rigeligt til potter og udfyldning af huller i bedene.

2 kommentarer:

 1. Hej Inger
  Jeg har for føste gang prøvet at så nogle frø af violer, men frøene har stået udenfor i et par måneder og er først kommet ind i varmen i søndags, er det mon for sent ?

  venlig hilsen
  Kjeld

  SvarSlet
 2. Kære Inger,
  Det var da en skøn blå farve du har valgt. Det bliver spændende at se, hvordan planterne udvikler sig. Tak for en dejlig blog - jeg glæder mig til, fortsat at følge dig.
  Dbh Mathias

  SvarSlet