fredag den 22. februar 2013

Fugleliv i haven

Så kom endelig muligheden for at komme i haven. Stille og roligt kan man få skovet lidt her og der og få ryddet lidt op såvel ude som inde i drivhuset.

Men fuglene skal også passes. Det er lige nu de har mest behov for lidt omsorg. Alt er stenhårdt frosset såvel jord som vand. Og sne er der ikke noget af.
Så det er frem med korn, æbler fra i fjor og varmt vand til bassinet. De påskønner det da også ved at møde talstærkt op. Og den første er altid min personlige solsorteven (en hun) som næsten sætter sig på fødderne af mig og helt sikkert hører mit fløjt. Hun skal nok også belønne mig igen i år med at tiltrække en sangglad han og flere kuld unger i sommerens løb.

Men det er kun her i den hårde vintertid jeg fodrer fuglene. Jeg har lagt vægt på i indretningen af haven, at der er nok at spise af naturlig vej det meste af året. - Og at der er gode gemmesteder til reder og ly for de kolde vintervinde. De gamle reder ser man nu på sin vej rundt med  sav og saks. En bekræftigelse på at haven fungere fuglevenligt.

Nu er det hele ikke bare en godgørende  mision. Jeg regner så sandelig med at de passer deres del af "aftalen" og holder laver og insekter nede i et acceptabelt niveau sommeren igennem.
Og oven over det hele i den tredive meter høje lind holder så skadeparet til ( der er nemlig kun det samme par). De er også velkomne på mine matrikel. Det er et gammelt par , så de holder alle de andre skader væk. De patruljerer jævnligt mine plæner for div. skadelige larver. De holder rågerne væk fra mine træer og så er de flotte at se på. - Ja de tømmer også i ny og næ en fuglerede, men så må småfuglene lærer at bygge et bedre sted og de findes i rigt mål i haven. Jeg er mere træt af alle de katte, der vandre rundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar