tirsdag den 17. januar 2012

Havens nytårstale

2011 blev et dejligt hektisk år med haven meget i focus.
Der blev lavet nye bede og afprøvet nye plantekombinationer.

Det ny anlagte aspargesbed kom godt i gang, men fyldte ikke så meget i bedet. Det blev der rådet bod på ved at plante nogle af mine mange palmekålsplanter i kanten. Det var dekorativt og gav samtidig støtte og læ for aspargesplanterne.

Palmekålen var egentligt tiltænkt til fyld i staudebedet, hvilket også lykkedes til en vis udstrækning, ---det vil sige i det omfang sommerfuglelarverne tillod det.

Det er meget moderne, at lave tilholdssteder for insekter. Ud fra sommerens mange sommerfugle i havens stauder at det naturligt var tilstede i haven. Men deres mangfoldig hed gav også alle mine forskellige kålplanter et knæk, som de havde svært ved at forvinde. Larver af forskellige størrelser og former spiste godt for sig af retterne. Selv af de røde grønkål, som jeg havde gemt mellem tagetes i mine store krukker.

Med hensyn til tagetes var det et af årets gode oplevelser. En pose med 24 stk. frø af stor hvid tagetes gav et helt bed smukke blomster frem til frosten.

De stod som bunddække for en ærteblomst, jeg i form af frø har hjembragte fra England for et par år siden. Det er en smuk og elegant sort, som jeg har kastet min kærlighed på og er nu selvforsynende med frø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar