søndag den 1. april 2012

Aprilsnar

På sådan en solrig marts dag vrimler det med liv i haven. Man er ikke i tvivl om at musvitten er i den gamle røn bag mig. Solsorten tager deres kampe om territorium. Bogfinken har ligefundet et lunt hjørne mellem et par sten i bassinkanten, hvor den bader.

Solsorten er også ved at få form på sangen og stæren afprøver, om den skal slå sig ned herfor sommeren. Både gærdesmutten, grønsisken og skovspurv blander sig i koret, mens duerne har travlt med at bygge rede i havens eneste gran.
Men også de andre flyvende dyr er på banen. En enkelt gul citronsommerfugl flakser rundt i haven. Nellens takvinge besøger flittigt de gule botaniske krokus sammen med de første humlebier. Og selv en enkelt frø bevæger sig i vandkanten. På en sådan dag føler man sig heldig at være ejer af en dejlig have
…Men så kom første april og kulden vendte frygteligt tilbage og en dæmper er lagt på alle haveaktiviteter til varme og vand har invaderet jorden.
 
Haven kører dog ufortrødent videre i sit eget forløb og har udskiftet de første forårsblomster med påskeliljer og påskeklokker, sammen med aurikler og klokkelyng.  -- Og fuglene samler til rede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar