torsdag den 18. april 2013

De nye kartofler er kommet op

 Endelig kan "lugekonen" komme i sving. Stedmoderne er plantet ud i bedene og kartoflerne er kommet godt igang - altså dem i drivhuset.
Det er nu tredie år, hvor jeg har plantet kartofler i spande og genbrugsposer. I år har jeg brugt en del sigtet kompostjord sammen med brugt købejord.

Kompostjorden giver næring og frø-ukrudtet får lov "at spire af". Selv om det er kompost uden ukrudts-affald, kommer der alligevel en del frøspirer.
Jorden sigtede jeg i efteråret og har haft det stående i store baljer i drivhuset vinteren over, så det er klar til forårsplantningen i potter, spande og poser.

Kartoflen jeg har brugt hedder ARTEMIS. Det er en meget tidlig sort, som skulle få et højt tørstof og dermed en rigtig kartoffelsmag. Jeg er spændt på at smage om de smager af mere end de andre tidlige kartofler, jeg har prøvet til drivning. Dem til kartoffelbedet står stadig til forspiring i soveværelsesvinduet. De har været klar længe, men det er jorden absolut ikke her i det nordjyske.

Jeg er den store kartoffel-spiser med tilberedning på mange måder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar