søndag den 4. marts 2012

marts-lyset

"Lysfyldt morgen til marven kold, med rim på tage og træer!"

Det skarpe sollys trænger sig ned gennem disen og fejer langsomt den hvide rim af græstæppet. Lyset tager til og får erantistæppet til at eksploderer som et gult hav, hvor enkelte tidlige insekter roligt afsøger blomsternes første bud på nektar - og her sidder jeg på terranssen med kaffen og den varmende sol. Jeg kan mærke, hvordan energien snart vil få mig igang med 117 udendørs ting. Foråeret er over mig.
Også i vindueskarmene, hvor de første frøposer er tømt i alskens beholdere, er der forår, lige som i drivhuset med alle forårsblomsterne, som er ved at vokse sig stærke til udplantning om en måneds tid. Det er bl.a. gul gyldenlak cheiranthus 'Allionii', som jeg for første gang havde sidste år efter inspiration fra Monets Have.

min veninde, som følger mig rundt i haven

Ingen kommentarer:

Send en kommentar