fredag den 22. juni 2012

Bourbonrosen 'Zepherini Drouhin'

I vores familie kaldet Brønnly-rosen - en stikling af en stikling, som stammer fra min fars hjem, gården, Brønnly på Silkeborgegnen. Her  tog han en stikling i 1935, da han selv blev haveejer på Fyn. Fra denne stikling lavede min far en rose til mig i 1974 til min første have her i Vendsyssel. Den har jeg flyttet  med mig gennem flere haver og har nu givet familie-rosen en beskyttet plads i kvadrathaven. Her har den vokset sig stor og står med sine lyserøde blomster fra skt. Hans til frosten tager dem.

Det en fransk rose, som egentlig er en klatrerose, men her hos mig er den en stor busk. Den er uden torne, har rødlige bladskud og er velduftende. Rosen er uden de store fordringer - bare lidt kosttilskud i foråret og lidt "rustbeskyttelse". Lusene tager svirrefluerne og fuglene sig af og de hårde vintre har ikke taget livet af den - heller ikke den i "46", hvor jeg med mellemnavnet Brønnly kom til verden i en snestorm.

1 kommentar:

 1. Jeg kom bare lige forbi.
  Gode billeder.
  Hvor er din Brønnly-rose smuk.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet