onsdag den 17. oktober 2012

Bispehue, Epimedium med dekorative bladformer

Bladformer og farver fascinerer mig mere og mere, som jeg har fået øjnene op for det.  Bispehuen - Epimedium er et eksempel. Den står med sine fine formede blade hele vinteren -næsten. De visne blade i foråret bliver afløst af sarte fine nye lysegrønne blade med lidt rødt i. Og nu her i efteråret er nogle af planterne gået helt over i mørk rød.

Nå men nu er bispehue ikke bare bispehue, som jeg troede, da jeg arvede nogle planter og fik dem til at formere sig. Af dem er det kun nogle, der bliver røde i bladene og andre ikke. Men de har alle gule blomster.

Så købte jeg en hånfuld småplanter med røde blomster og de overraskede mig så ved at være "små sarte planter", som tager sig god tid til at vokse sig større, alt imens jeg flytter rundt på dem, for at finde ud af hvor de trives bedst. - Og ja sorterne har jeg selvfølgelig ikke styr på! Men det kunne jeg bruge vinteren til at finde ud af, for en god plante er det og jeg anbefaler den gerne, når jeg skal designe et haveanlæg.

2 kommentarer:

 1. Ja bladene bliver siddende på Bispehue lige til vi klipper dem af, der kommer også små gule blomster, som ligner mini påskeliljer, når man tager billeder tæt på.
  Jeg har også flere slags, men de er ikke nær så spændende i løvet og du har ret, de er mere sarte.
  Velkommen som ny blogger
  Havehilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja velkommen som ny blogger. Altid hyggeligt med nye og spændende input.
  Bispehue er en af min yndlinge, og jeg har den også i flere varianter.
  Jeg er forelsket i planter med brogede blade og kan nærmest ikke få nok af dem, de må jo så også
  siges at høre under dekorative bladformer.

  SvarSlet