tirsdag den 20. november 2012

Kompostjord fra haven

Det dejlige milde efterår giver mulighed for at få endnu flere ting gjort inden vinteren. For et par år siden byggede min håndværkermand fire kompostkasser i forlængelse af hinanden. Hver én meter x én meter x én meter med aftagelige fronter. Nu har han også lavet en sigte, der passer til at lægge over trillebøren. Så nu er der lavet 5 trillebørfulde lækkert kompostmuld til mine planter. Der står  ca.150 stedmoderplanter i drivhuset og de skal jo hen ad vejen have mere og mere jord omkring rødderne. Herligt bare at have rigeligt med velduftende blød muld til rådighed.

Og så var der en tom kompostbeholder, som kunne rumme omstukket komkost fra sommeren- og efterårets haveaffald blandet op med blade, som lå på plænen. Det er godt at få det ordnet nu. Om foråret skal  man tit vente på tøvejr, inden det kan gøres, og her risikerer man også at stikke greben i en muserede. Halsbåndmusen var der også nu, men var frisk på benene til at komme væk. Til gengæld var der ingen snegle eller mere vigtigt snegleæg.

Jeg har også en gammel kompostbeholder af grøn plastik. Den duer obsolut ikke. Jeg har prøvet efter alle kunstens regler og eksperters vejledninger. Sidste år blev den brugt til nedfaldsblade og i år har jeg fyldt den med frøbærende toppe fra stauder og sommerblomster blandet op med savsmuld. Frøene vil jeg gerne have styr på, og så får vi se, hvor meget den kan omsætte materialet.

2 kommentarer:

  1. Jeg har også kun en grøn kompostbeholder, den fungerer heller ikke for mig.

    SvarSlet
  2. Min grønne kompostbeholder, bliver brugt til at opbevare sand i, for der holder det tørt, og sand mugner når det ikke bliver holdt tørt. Den virkede heller ikke som komposter for mig!

    SvarSlet