søndag den 4. november 2012

Rosenslynge, malabarsalat m.fl. - gaver fra havevenner

Et besøg - en haveveninde - en lille plante i hånden på vejen hjem - et lille sort skilt med "Tørnrosa" - ind i drivhuset - den ser ikke ud af meget det lille puds, men lidt tid skal den have og en større potte -- og så endnu en større potte. Og nu hvor næsten alle de andre planter har pakket ned, stod den der i drivhuset fyldt af de små yndigste blomster. Det er en Rhodochiton atrosanguineus, Rosen slynge , prinsesseskørt og på svensk Törnrosa. Nu er den kommet ind i varmen sammen med Malabarspinaten, Basella alba var. rubra, som også var en af de mange dejlige blomstergaver, jeg har fået og den skulle kunne spises.November er eftertankens tid hvad angår haven. Og her vil jeg sige mange tak for alle de dejlige blomster, jeg har fået fra havevenner fra nær og fjern. Ikke alene har de pyntet, men har også udvidet mit plantekendskab og fået mine øjne op for nye skønheder.

4 kommentarer:

 1. Hej Inger,
  Dejlige gaver du har fået.
  Rosenslyngen er nem at få frø fra og med den blomstring der er, skulle der være flere frøkugler at få.
  Kender slet ikke Malabarspinaten men den ser lidt vild ud :)
  Velkommen i blogland og vil gerne følge din blog.
  Misundelig på 100 år gamle træer, mit ældeste træ i haven er vel 35 år.
  kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Malabarspinat er godt beskrevet på www.albinusfro.dk. Og ja du kan godt være misundelig på mine træer - der er en hel kompostkasse blade uder Lindetræet og masser af frugter, så musene har nok at leve af vinteren over.

   Slet
 2. Rosenslynge er en fin plante, jeg har ikke prøvet at have den, for den skal nok overvintre frostfrit. Det har jeg ikke mulighed for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosenslyngen er overgået til stueplante og det trives den fint med. Jeg har fundet beskrivelse af den på wwww. albinusfro.dk

   Slet