tirsdag den 25. marts 2014

Fornyelsen efter kæmpen som faldt

Når så stort et træ forsvinder bliver der et stort tomrum i haven.

Først var der et kæmpe oprydningsarbejde. Det der kunne bruges til varme i ovnen blev savet op, flækket og stablet. Det gav alligevel 4 rummeter.

Så var der al toppen. Krogede og filtrede uhåndterlige grene, som skulle væk. Det blev med løsningen - leje af en flishugger for en dag. Det gav så yderligere en kubikmeter i flis.
Sådant noget kan jo altid bruges i en have. Noget er allerede lagt ud på aviser omkring en ung hæk i et vildtvoksent hjørne. Og ja så - er da også anvendeligt for lidt graveri af barnebarnet.Så kom spørgsmålet, hvad så lille fru havedesigner.

Jo set i et nyt lys så var der også et par gamle buske, der var blevet for store og ikke rigtigt mere passede ind i sammenhængen.

Altså op med dem -- ikke en nem opgave, men her er det godt at lokke manden ud i haven med hans drænspade og en saks. Det har han forstand på, og væk kom de genstridige rødder.

Næste skridt blev så plantningen af en bred bøgehæk til at indramme hele vores arbejdsområde med brænde og kompost. 


130 store planter (jeg er for gammel til at vente på små planter) leveret med posten.
Og så skulde der plantes i to rækker efter nøje udmåling med haveslange og pinde.
Det er lidt sent på vinterhalvåret at plante, så den skal virkeligt eftervandes hele sommeren over. Heldigvis har jeg i forvejen en lang siveslange, som nu er lagt ud mellem rækkerne.


Så nu venter jeg bare på at hækken folder sig ud flot og bred, så den med tiden kan klippes til i en smuk stram slyngende skulptur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar