tirsdag den 18. november 2014

Buket af efterår - haven kan endnu


Stjerneskærm Astrantia
Chrysanthemum
Leucothoë
og enkelte rosenknopper

Stjerneskærm har først sidste år fanget min interesse i forbindelse med anlægget af et hvidt staudebed. Den har simpel hen blomstret hele sommeren og gør det stadigt. Jeg har købt en dyp mørkerød, som skal finde en plads i mit røde staudebed, når det til foråret skal lægges om/renoveres. Man skal jo ikke gå ned på nye planer og gode ideer.

Chrysanthemum har jeg i form af to moderplanter i baljer i drivhuset. En hvid og en rød. Hver forår tar' jeg stiklinger af dem og laver planter, som fylder godt i potter og huller i staudebedene her hen på efteråret. På friland er de ved at blomstre af - især de hvide, men i drivhuset står de længe.

Luecothoë har jeg fået ved et tilfælde. Oven i købet i flere varianter. Det var vist noget med et plante-ophørsudsalg og dengang manglende viden. De fungerer nu godt som bunddække i almindelig muldjord og giver de grønne blade, langt hen på året. De er lidt sarte over for en kold østenvind, men kommer altid igen med nye skud.

Og ja så er der lige rosenknopperne. De roser - de roser - de kan da slet ikke få nok i år. De sætter ufortrøden en ene kop i gang igen og igen. Sikke et efterår3 kommentarer:

  1. Buketten er rigtig køn. Spændende hvor længe den holder sig frisk. Chrysanthemum er vel ekstremt holdbare.

    SvarSlet
  2. Den er langtidsholdbar. Jeg bliver nok lysten i fornyelse før den visner. Det næste er nok lidt mere julet

    SvarSlet
  3. For en vidundelig vakker bukett. Tenkt at man har så mange sorter å putte i buketten i november:)

    SvarSlet