lørdag den 30. november 2013

Digitalis - Fingerbøl - som ukrudtsbekæmpelse.


 
En dejlig blomst med egne placeringsideer, men også en god sparringspartner, når der skal bekæmpes ukrudt i et nyanlagt bed. Og så er den oven i købet smuk.

Jeg fandt hurtig ud af, da jeg overtog haven som et vildnis, at hvor der var Digitalis var der ikke de uønskede småvækster, som vi betegner som ukrudt.

Fingerbøl, som jeg kalder mine anarkister, er ikke altid så hensynsfulde med deres placering. Her er de dog meget villige til at lade sig flytte om efteråret, når de har sat deres første blade i en stor roset, der dækker alt omkring dem - og det næsten hele vinteren.

Jeg planter dem tæt i det nye bed, lader dem folde sig ud, så de dækker jorden helt og efter en smuk blomstring bliver de fældet, inden frøene spreder sig. Nu har jeg en fin noget renere jord til udplantning af blivende buske og blomster.

Dog ekstrem tørke er ikke deres livret. Efter sidste års tørre forår, var jeg noget bekymret for bestanden. Men heldigvis viste der sig en hel koloni i surbundsbedet, som de elsker  - måske lidt for meget.

Passer omplaceringen af planterne ikke med den øvrige arbejdsgange, er de unge planter (de er toårige) også villige til at bo i en flamingokasse med jord, til de skal plantes ud -  bare de ikke mangler vand.

1 kommentar:

  1. God idé! Digitalis selvsår sig også villigt hos mig, og jeg kan aldrig nænne at fjerne dem, men jeg flytter dem også, som du gør! I år har jeg rigtig mange gulbrune (jeg kan ikke huske navnet) , som jeg stadig mangler at få flyttet til et mere egnet sted!

    SvarSlet