søndag den 10. november 2013

Lindetræer i stor størrelse


Træerne var afgørende for husets placering. Sådan er det, når man overtager en grund med store træer. Da vi i 2000 tog fat på planerne om et nyt hus, var vi enige om at lindetræerne var fredet. Og denne beslutning har vi lige siden haft megen glæde af.

De tre stammer med deres hængende grene helt ned til jorden, minder mig om min barndom, hvor jeg en gang om året legede i en slotshave, hvor flere af de store træer dannede et rum under sig. Her kunne man løbe ind og blive helt væk.

De store lindetræer giver hele året forskellige oplevelser. Om vinteren den store skulpturelle krone. Om foråret det ny-udsprungne løv og de honningduftende blomster. I den varme sommeren er der et stort, behageligt skyggerum under grenene. Og så er der efteråret med det smukke farveskift - og motionen med løvriven.

De her træer "står  virkelig på jorden med fod, stamme og krone".

Det er en gave, at få en grund med gamle træer, som er bevaringsværdige, for det er ikke alle.

Nogle er også plantet et forkert sted; det er min kastanje- og rødbøg. De kræver årligt beskæring, for ikke at rive el-ledningerne ned. De er nok også plantet før, der blev trukket ledninger til gadelys.


3 kommentarer:

 1. Det er smukke træer, du har i haven, du har ret, det er en gave at få en grund med store gamle træer. Smukke stammer med fødder og det hele :)

  SvarSlet
 2. Lindetræer er utrolig smukke. Vi skal have plantet et på vores gårdsplads på et tidspunkt - som værnetræ!

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske ved du det, men vær opmærksom på at der findes forskellige arter og sorter og dermed forskellige former og størrelser. Så vidt jeg kan se og læse er min en krimlind, men er ikke helt sikker.

   Slet